TÜİK: Kırmızı Et ve Çiğ Süt Üretimi 2025 Yılında Düştü
Kars 36 Spor Hakkari’de sahaya çıkıyor

KOCAELİ / TEKHA
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş koordinesinde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda nisan ayı verileri kamuoyuyla paylaşıldı. Valilik binasındaki Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri katıldı.
Nisan ayı operasyonlarına dair detayları paylaşan Vali İlhami Aktaş, terörle mücadele kapsamında önemli başarılar elde edildiğini vurguladı. Aktaş, “Emniyet ve jandarmamızın yaptığı operasyonlar, terörle mücadele kapsamında yaptığı operasyonlarda; 8 tanesi DEAŞ terör örgütü mensubu olmak üzere, 10 terör örgütü mensubunun tutuklanması sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Asayiş suçlarıyla mücadelede aydınlatma oranlarının yüzde 100 seviyelerine yaklaştığını belirten Vali Aktaş, silah kaçakçılığına yönelik bilançoyu da açıkladı: “Geçtiğimiz dönem içerisinde ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığı ile ilgili yapılan işlemlerde 199 silah ele geçirilmiş, 176 kişi hakkında işlem yapılmıştır.”
Uyuşturucu ve siber suçlarla mücadele verilerini de aktaran Aktaş, uyuşturucu operasyonlarında 64, siber suçlara yönelik çalışmalarda ise tespit edilen 213 hesap üzerinden 26 şüphelinin tutuklandığını bildirdi. Organize suçlara yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonla da 3 suç örgütünün tamamen çökertildiği bilgisini paylaştı.
Trafik güvenliğine ilişkin denetimlerin hız kesmeden sürdüğünü ifade eden Aktaş, “İlimizden geçen tüm yollarda, şehir içinde trafik denetimleri devam etmekte; okul servisleri, personel servisleri, ticari taksilere de aynı denetimler sürdürülmektedir. Geçtiğimiz dönem içerisinde 457 bin araç denetlenmiş, bunlardan 77 binine trafik para cezası uygulanmıştır. Sadece ilimize, trafiğine kayıtlı araçlar değil; ilimizden geçen Kuzey Marmara Otoyolu, TEM Otoyolu ve diğer yollardan da geçen tüm araçları kapsamaktadır” dedi.
Düzensiz göçle mücadele kapsamında 7 mobil göç noktasında denetimlerin sürdüğünü kaydeden Vali Aktaş, şu açıklamada bulundu: “Bu dönem içerisinde 10 bin 500 kişiye denetim yapılmış, 287 kişi düzensiz göçmen olarak tespit edilmiştir. Bunları organize ettiği değerlendirilen kişilere yönelik yapılan operasyon ve işlemlerde de 6 organizatörün tutuklanması sağlanmıştır. İlimizde Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan ve bu süreç içerisinde zaman zaman oraya teslim edilen düzensiz göçmenlerden 328 düzensiz göçmen de kolluk kuvvetlerimiz ve İl Göç Müdürlüğümüzün koordinesinde sınır dışı edilmiştir.”
bilgi@sivasgazetesi.com