“Kurallara uyulduğu sürece sıkıntı yaşanmaz”

08.12.2025 - Pazartesi 14:33
20100621 6481 36649

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro inşaatı ve Büyük Kanal Projesi revizyon çalışmaları nedeniyle kent içi trafikte yaptığı zorunlu değişiklikler, 21 Haziran Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Metro istasyon kazıları kapsamında İnönü Caddesi’nin büyük bir kısmı trafiğe kapatılırken ulaşım, oluşturulan alternatif güzergâhlardan sağlanıyor. Büyük Kanal Projesi’nde yapılan revizyon çalışmalarından dolayı da Gazi Bulvarı’nda trafik Konak istikametine doğru tek yönden veriliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise bölgedeki hazırlıkların olumlu sonuç verdiği belirtilerek, sürücülerin oluşturulan alternatif güzergâhlarda belirlenen kurallara uyduğu sürece sorun yaşanmasının beklenmediği dile getirildi. Uygulamanın yapıldığı ilk gün, tek yön olarak değiştirilen güzergâhlarda ters yönden girişler yapılması, sadece otobüslere tahsis edilen yollara servis araçları ve diğer sivil taşıtların girmesi gibi nedenlerle bazı sıkıntılar yaşansa da, Büyükşehir Belediyesi trafik ekipleri ve zabıtalar tüm güzergâh boyunca devriye gezerek oluşan problemlere anında müdahale etti.
Otobüslerle sağlanan ulaşımın aksamaması için yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu aktarma merkezlerinden kalkan otobüslerle ve hizmete giren yeni hatlarla çıkabilecek sorunları ortadan kaldırmayı hedefledi.

“Mithatpaşa Caddesi daha çok tercih edilebilir”
Sabah saatlerinde özellikle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan Konak istikametine gidişte yoğunluk yaşandığı belirtilirken, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin önünden Karataş kavşağına kadar tek yön olarak belirlenen Mithatpaşa Caddesi’nin yeteri kadar kullanılmadığı, bu nedenle  de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda aşırı yoğunluk yaşanması dikkat çekti.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi | 21 Haziran 2010 Pazartesi